Canavar Avı

Lords Mobile Canavar Avı Rehberi

Herkese merhabalar arkadaşlar!

Bugünkü yazımızda Lords Mobile’da gelişmemiz için olmazsa olmazların ilki olan ve harika eşyalar ve hediyeler kazanabileceğiniz Canavar Avını açıklayarak bu sistemden en verimli şekilde nasıl faydalanabileceğimize dair bilgiler sunmaya çalışacağım. Öncelikle Canavar Avı hakkında bilgi verelim.

Canavar Avı Nedir?

Canavar avını açıklamamız gerekirse, ekranımızın sol atında bulunan bölge haritanızı açtığınızda karşımıza gelen, her gün farklı çeşitlerle değişmekte olan bazı canavar isimleri göreceksiniz. Bu canavarlar 1, 2, 3, 4 gibi seviyelere ayrılmakla birlikte pek çok farklı çeşitlerde gelebiliyorlar. Canavarın seviyesi ona saldırdıktan sonra kazanacağınız eşyaların düşme oranını belirlerken, türü ise sadece eşya türlerini değiştiriyor. Hangi canavara nasıl, kaç kez vurmanız gerektiği konuları üzerinde bilgiler paylaşacağız ama öncelikle canavar avına nasıl çıkılır ve çıkmak için neye ihtiyacınız var bunları açıklayalım.

lords mobile canavar avı

Öncelikle ihtiyacınız olan en önemli şey enerji. Sahip olduğunuz enerji miktarını haritayı açtığınızda sol üst köşede şimşek işaretinin yanında görebilirsiniz. Canavar avında yapacağınız her bir saldırı için sahip olduğunuz araştırma çeşitlerine göre 2000 ila 3000 arasında enerji harcıyorsunuz. Peki bu enerjiyi nasıl açabilir ve yükseltebiliriz?

Bunun için Araştırmaları açmanız gerekmekte.

Sırası ile araştırmalara girdikten sonra canavar avını seçmemiz ve yukarıdaki gibi canavar avı araştırmalarını gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Her seviye canavarı avlayabilmek için bir üst akademi görevini tamamlamamız gerekiyor. Bu noktada size tavsiyemiz diğer tüm araştırmalardan önce sahip olduğunuz akademi seviyesinin el verdiğince canavar avı araştırmalarını sonuna kadar öncelikli tamamlamanız. Eğer önceliğiniz canavar avı olursa, sahip olacağınız enerji ile bir yandan avı sürdürüp envai çeşit eşya ve hızlandırma kazanırken bir yandan gerekli araştırmalarınızı yapabilirsiniz. Ancak öncelikle diğer ihtiyaç duyduğunuz araştırmaları tamamlarsanız, bu araştırmaların bekleme kısmında herhangi bir ava çıkamayacağımızdan zaman-performans açısından herhangi bir kazanım elde edemeyeceksiniz.

Haydi Canavar Keselim !!

Araştırmalarımız ve kahramanlarımız hazırsa ilk avımıza çıkalım! Öncelikle haritamızda saldıracağımız canavarı belirleyelim. Şunu kesinlikle unutmayın, seviye 40’a ulaşana kadar sadece birinci seviye canavarlara saldırmanızı tavsiye ediyoruz. İkinci seviye canavarlara çok fazla hasar veremeceğinizden hem öldürme, hemde ganimet toplama şansınız oldukça düşük olacaktır.

Canavar türü seçerken ise günlük olarak çok fazla seçeneğiniz bulunmuyor. Türler her gün yenileniyor ancak aynı anda iki farklı canavar türü bulabilmeniz mümkün. Bunlardan hangisine saldıracağınıza tamamen canavarın özelliklerine (statlarına) ve düşürdüğü eşyalara göre karar vermeniz gerekiyor.

Canavar Özellikleri

Herhangi bir canavara saldırmadan önce mutlaka ama mutlaka kontrol etmeniz gereken şey canavar bilgisi ve sahip olduğu statlar. Bu bilgilere ulaşabilmek için canavara tıkladıktan sonra resminin alt sol köşesinde bulunan “i” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Görselde gördüğünüz üzere her canavarın çeşitli saldırı türü ve sınıflarına özel savunması veya zayıflığı bulunabiliyor. Örneğin yüksek büyü direncine sahip bir canavara saldırırken fiziksel hasara sahip, çevik (Yüksek DEX stat) kahramanlar kullanmanız vuracağınız hasarı ciddi miktarda arttıracaktır. Ancak bir iyileştirici kahraman (healer) her halükarda bulundurmanız kesinlikle şart.

Bu noktada önemli bir not, bazı canavarların hem büyü hem fiziksel hasara karşı özel savunması bulunabiliyor. Kafanızın karışmasına hiç gerek yok bu gibi durumlarda “damage over time” denilen, zehir türü yeteneklere sahip kahramanları kullanmanız gerekiyor.

Saldırı Turları ve Hasar Desteği

Canavar avının muhtemelen en kafa karıştırıcı noktası hasar desteği ve her saldırı turunda kazanacağınız bonus hasar katsayısı. Şöyleki, bir canavara her saldırışınızda sistem otomatik olarak %10, %20 gibi katlanarak giden bonus hasar miktarı sunuyor. Kafa karıştıran nokta ise aynı zamanda enerjinizi tek tek 6 kere saldırmak için kullanabilirken tüm enerjinizi tek seferde 6 katı hasar vurmak için de kullanabiliyorsunuz. Peki nasıl bir strateji izlemelisiniz? Bu sorunun cevabı çok basit. Eğer canavardan elde etmek istediğiniz belirli bir eşya var ise, örneğin yer değiştirici eşyası gibi, olabildiğince fazla sayıda saldırı düzenlemeye çalışın. Her bir saldırıda yeni bir zar atıyormuşsunuz gibi düşünebilirsiniz, bu sayede birden fazla zar atarak istediğiniz eşya çıkana dek şansınızı deneyebilirsiniz.

 

Öte yandan, eğer spesifik bir eşya aramıyor ve kazanabileceğiniz maksimum miktarda eşya istiyorsanız tek seferde vurmak en mantıklı çözüm olacaktır. Bu noktada önemli bir not, eğer size anında enerji kazandıran eşyalardan elinizde bir miktar bulunuyorsa, herhangi bir canavara tam 6x tam vuruş yaptıktan sonra bu eşyaları kullanmanız ve son bir vuruş daha gerçekleştirmeniz vereceğiniz hasarı en üst seviyeye çıkaracaktır.

Canavar Avı Setleri

Canavar avına dair bilmeniz gereken hemen her şey bunlarla sınırlı. Son olarak kesinlikle en önemli noktanın canavarlara saldıracağınız kahramanları belirlemek olduğunu tekrar belirtelim. Kahramanlarınızı görüntülediğiniz ekranda hemen yanlarında bulunan elmasımsı değişik renklerdeki simgeler bu kahramanların hangi sınıfa ait olduğunu göstermekte. Ayrıca kahramanların bireysel özellik ve yeteneklerini de inceleyerek bu özellikleri saldıracağınız canavarla karşılaştırmak size önemli bir ön avantaj kazandıracaktır.

Bir yazımızın daha burada sonuna geliyoruz. Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz ve umarız yazımızda size yardımcı olacak bilgiler sağlamışızdır.